29 Kasım 2013 Cuma

Türk Dünyası...


Bir kaç günlük aradan sonra tekrar merhaba. Yoğun bir iş etkinliğinin ardından yorgun bir halde bu akşam kendimi eve attım artık. 1. Türk Dünyası Genç İş Adamları Toplantısı'nda sponsorluk yaptığımız ve ikili iş görüşmelerinde bulunduğumuz için, oldukça kalabalık bir grupla bir aradaydık. Türk olmakla her zaman gurur duyan benim için böyle bir toplantıda olmak çok heyecan vericiydi. Dünyadan 20 Avrasya Ülkesi'nden 120 genç iş adamının katılımıyla gerçekleşen toplantıda birçok ülke iş adamıyla Türkçe konuşarak iş görüşmeleri yaptık. 

Dilde, Fikirde ve İş'de birlik temasıyla yapılan toplantıda Avrasya ülkelerinin gücü ve birlikte yaratacakları iş fırsatları görüşüldü. Etkinliklerde ve akşam yemeklerinde gerçek Türk müziği ezgileriyle büyük keyif aldık. Hatta Nogay Türkleri'nden Arslanbek Sultanbekov adlı bir sanatçının Dombra adı verilen iki teli olan sazıyla çalıp söylediği canlı ezgiler çok etkileyiciydi. Azerilerin, Kazakların, Tatarların, Kırımlıların danslarıyla büyük keyif aldık. 

Amacı Türk Dünyası'nda ki iletişimi hızlandırmak ve güçlendirmek olan bu etkinlikte, iş adamları ve bürokratlar Türk Cumhuriyetlerinin potansiyellerini daha verimli kullanmak ve söz konusu işbirliklerini geliştirerek, güçlü bir Türk Dünyası gençliğini hazırlamanın önemi üzerinde durdular.

Böylelikle güçlü ve zengin Türk devletleri ile dünyada emperyalist ülkelerinin planlarına karşı her zaman dik ve sağlam durabiliriz. 

1 yorum: