22 Kasım 2013 Cuma

Hayallerle başlamak...

Hayatta hep yaşamışızdır aslında; mantıklı mı olmak duygusal mı olmak lazım diye ikilemlerimiz olmuştur. Evet mantık akılla karar verdiğimiz ve çoğu zaman bizi en az yaralayan sonuçlara ulaştığımız bir seçimdir bizim için. Bilimsel olarak pek çok açıklaması yapılan İNSAN için hala bilinmeyen ve keşfedilecek çok şeyler vardır. 

Düşüncelerimiz ve duygularımız da aslında yaşadığımız hayatı belirleyen unsurlardır. Hayal etmekte aslında bizim en güçlü duygusal düşüncemizdir. Farkında olsak ta, olmasak ta hayallerimiz ve hırslarımız bizi motive eden, yükselten değerler olmuşlardır. 

Pek çoğumuz hayal etmeyiz belki, hatta anlamsız buluruz çünkü düşünce tarzımız biraz daha realist ve materyale dönüktür. Bazen de cesaretimiz yoktur, yeniliklere kapatırız kendimizi. Özellikle maddiyat içeren hayalleri kurmamak için bilinçaltımızla engeller koyarız kendimize. "Zaten kırk yıl çalışsam hayatta o evi alamam..." diyerek hayallerimizi daha filizlenmeden toprağa gömeriz. 

Gençlik yıllarımdan bu yana hep insanla ilgili çok sorularım vardı kafamda, hep sorgulayan biri oldum. Bu sebeple de olsa gerek, bu konulara ilgi duyduğumdan ve elektromanyetik yayını yaptığımdan dolayı kendimi geliştirebileceğim fırsatlar karşıma çıktı. 

Özellikle son zamanlarda aldığım Network 21 eğitimleri ile de bu konudaki bilgilerimi her geçen gün daha çok pekiştiriyorum. Öğrendiğim, okuduğum, yaşadığım, deneyimlediğim hayatımda şunu gördüm ki hayalleriniz varsa gerçekten mutlusunuz, onlara ulaşma isteğiniz ve arzunuz sizi hayatta hiç ummadığınız noktalara getirebiliyor. O kadar ilginç, resimlenen yazılan ama bir kenarda unutulan hayallerin insanların hayatlarında gerçekleşmiş olduğunu deneyimledim ki. O yüzden hayallerimi her zaman canlı tutmaya, gün içerisinde mutlaka bir kere gözden geçirmeye gayret ediyorum. 

Hayal gücünüz gerçekten sizi istediğiniz her yere götürür... Yeter ki isteyin ve hayal edin... 

3 yorum:

  1. Hayaller öyle uçsuz bucaksızdır ki aslında. çekingen davranmamalı, cesur olunmalıdır hayal kurarken. imkansız görülenleri bile isteyebilmeli, hayal edebilmeli insan. Zira imkansızlıkları yaratanın aslında kendi beyni ve düşünce gücü olduğunu unutmamalı. ve bunları gerçekleştirebilecek yürek ve kalbin kendi içinde gizli olduğunu daima hatırlamalıdır.
    Umarım tüm hayallerimiz gerçek olur...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle haklısın... Hayallerimiz bizi mutluluğa, güzelliklere, huzura taşısın...

    YanıtlaSil
  3. Hayallerimizi hedefe, hedeflerimizi gerçeğe dönüştürmek mümkün..

    YanıtlaSil